my friends youth

– Program for de 12-15 årige

My FRIENDS Youth programmet er målrettet mellemtrinnet og udskolingen, og klæder eleverne på med de værktøjer, der er nødvendige for at kunne håndtere de nye udfordringer som unge teenagere i alderen 12 – 15 år oftest står overfor. Det anbefales at overveje de unges udviklingstrin, snarere end deres faktiske alder, når der vælges programversion. 

My FRIENDS Youth hjælper de yngre teenagere med at tackle stressende situationer ved at normalisere angsttilstanden og ved at lære deltagerne, hvordan de kan styre deres følelser ved hjælp af “Følelsestermometer” begrebet. Derudover bliver deltagerne væbnet med problemløsningsstrategier og selvtillid, som gør det nemmere for dem at stå imod de udfordringer og opgaver de møder på deres vej gennem alle livets faceter. Forskning har vist at My FRIENDS Youth er et evidensbaseret program, der reducerer forekomsten og oplevelsen af angst og depression.

Puberteten er en opbrudstid, som byder på mange nye udfordringer, såsom øget mængder skolearbejde, gruppepres, venskabsproblemer og fysisk udvikling. Dette kan være en stressende og svær periode for mange teenagere. My FRIENDS Youth klæder deltagerne på med positive håndteringsstrategier og resiliens som de kan bruge til at komme igennem de svære situationer og opnå en mere glidende overgang til de sene ungdoms år. Herved sikres, at de unge får den nødvendige livsdueligheds- og selvledelseskompetence til sidenhen at kunne stå imod og håndtere voksenlivets opture og nedture.

My FRIENDS Youth er også med til at hjælpe unge teenagere modsætte sig gruppepres og blive positive individer, hvilket er af kritisk betydning for deres udvikling på dette omskiftelig tidspunkt i deres liv. Programmet hjælper deltagerne med at opbygge positive forhold til andre gennem selvtillid, selvværd, assertiv kommunikation ved hjælp af øjenkontakt, modigt kropssprog og talestemme.

my FRIENDS youth akronymet

For at hjælpe deltagerne med at huske begreberne i My FRIENDS Youth programmet og for at give lektionerne en struktur, anvendes FRIENDS akronymet.

Implementeringen af My FRIENDS Youth

erMy FRIENDS Youth Programmet til skoler er delt op i 10 lektioner à 1 – 1,5 timer. Lektionerne kan godt spredes ud over længere tid og det er også muligt at lave et mere intenst forløb over kortere tid. Det er op til facilitatoren at vælge, men det er vigtigt at undervisningen følger strukturen i aktivitetsbøgerne. Facilitatoren er den, der er uddannet til at lede undervisningen – det kan være en lærer, pædagog eller anden faglig person, der er i kontakt med klassen i hverdagen.

Ved implementering bør man altid være opmærksom på klassens sammensætningen af unge og deres evt. kulturelle baggrund og forskelligheder, temperamentstyper og indbyrdes dynamikker.

Til My FRIENDS Youth er der 2 forældre workshops og 2 booster lektioner. Det anbefales, at den første forælder workshop afholdes umiddelbart inden start og den anden workshop ca. halvvejs i forløbet. Booster lektionerne køres 1-2 måneder efter programmet er fuldført. Booster lektionerne kan med fordel køres igen ved begyndelsen af et nyt skoleår – får at genopfriske FRIENDS kompetencerne og introducere nye elever til programmet.

Alle elever skal have deres egen aktivitetsbog. Denne findes både i en kort og lang printudgave og som e-bog, der kan hentes til alle platforme. I e-bogen er der mulighed for at tegne, skrive og gøre bogen personlig. 

    Bliv facilitator af my FRIENDS youth

    Hvis My FRIENDS Youth programmet er helt rigtig for dig og din klasse/ungegruppe, kan du se mere om vores facilitator kurser og tilmelde dig lige her

    Share This